sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Joulu 2016

Ensimmäiset paketit avattiin aamupalan jälkeen kotona.


Joulun vietimme mun äidin luona. Aamulla söimme kotona aamupalan, paistoimme loput laatikot (peruna- ja porkkanalaatikot) jotka tein hirveällä kiireellä perjantaina ja perjantaina kerkesin paistamaan ainoastaan bataattilaatikot. Sitten lähdimme mun äidin luokse. Matkalla poikkesimme O:n porukoiden luona että Olli vei sinne meidän "lahjan".  Olimme 12 aikaan perillä ja sitten söimme jouluruokaa ja odottelimme joulupukkia. Joulupukki tuli 14 aikaan ja Adaa pelotti pukki. Pukki oli kuulemma paha. :D Lauloimme pukille kaksi laulua ja sen jälkeen Sisu kävi pukin sylissä. Ada ei uskaltanut. Lopulta menin ite pukin polvelle ja mulla oli lapset sylissä, joten sillain sain Adankin pukin "syliin". :') 
Lahjoja tuli aivan älyttömästi! Mutta kaikki oli ihme kyllä tarpeellista eikä tullut turhaa krääsää. Lelutkin oli kivoja ja ajankohtaisia. Kirjoitan alle mitä lapset sai, kaikkea en varmaan muista. 
Lahjojen jaon jälkeen lauloimme vielä yhden laulun ja sitten päästimme pukin jatkamaan matkaa muiden lapsien luokse. 
Ada ja Sisu kerkesi avaamaan vain yhdet lahjat kun meidän piti lähteä käymään ollinkin porukoilla ennenkuin sen isä lähtee navettaan. Sieltä tuli lisää lahjoja ja siellä avattiin suurin osa toisesta mummolasta saatuja paketteja. Ruoka aika koitti taas 16 aikaan niin lähdimme takaisin mun äidin luo syömään ja saunomaan. Adan kummisetäkin tuli sinne saunomaan. Leikittiin, syötiin, saunottiin, lapset söi iltapuurot ja sitten kotona oltiin 20 aikoihin. Hieman kiireinen päivä takana. Nukkumaanmenokin venähti Adalla jonnekkin 22 asti kun ei uni meinannut tulla vaikka ei numkunut kunnon päikkäreitäkään (autossa vaan alle tunnin). 


Isi auttaa.


 Mutta ne lahjat.. Ada sai mm. Vaatteita, kaksi barbia, nuken vaatteita, nuken rattaat, leikkiastioita, leikkiruokia, pillimukin, vesivärit, siveltimiä, muovailuvahaa, värityskirjan, isomman tyynyn, tyynyliinan, pyyhkeen, uikkarit, lasten aterimet, sähköhammasharjan, palapelin, naulakko omalla nimellä ja suklaata.(Sai syödä elämänsä ensimmäisen suklaan tänään).
Sisu sai vaatteita, lavettiauton, palikkajunan, palapelin, brion nosturiauton, sellasen rengasjutun mihin pujotetaan renkaita, kirjoja, 2 nokkamukia, pillimukin, naulakko omalla nimellä, tyynyn, uikkarit, tyynyliinan, pehmolelun, pyyhkeen, sellasen palikkajutun ja suklaata(kyllä, Ollin mummolta ja papalta. Taitaa mennä äidin ja isin suuhun :"D)
Yhteiseksi lapset sai pikkuautoja 27(?) kappaletta, brion junarataa, yövalon, fisher price maatilan ja olikohan vielä jotain. Mä en muista! Mutta tässä suurin osa.
Sisullekkin paketti alkuun.




Palikkajuna löytyi Sisulta ja Ada sai kakkupaloja ja niihin kynttilöitä, numeroita, tarjoiluastian ja kakkulapion.





Osa saaduista lahjoista :')



Toisessa mummolassa oli lisää lahjoja :')


Sellanen joulu! Tänään käytiin sitten Ollin porukoilla syömässä lounas ja sen jäljeen tulimme kotiin. Ihana olla kotona ilman kiireitä! Katseltiin rauhassa lahjoja ja leikittiin. Olli aloitti illalla remppaamaan toista huonetta. (Muutimme tosiaan elokuun lopussa omaan taloon. -68 rakennettu omakotitalo. 124 neliöö, joista 99 on asuintilaa ja loput autotallia ja varastoa. 3 makuuhuonetta, takka/leivinuuni, iso ihana puutarha takapihalla, lämmin autotalli ja varasto, kävelymatkan päässä keskustasta mutta kumminkin rauhallisella paikalla. ♡)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti