keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Sisu 6kk(alussa 5ķķ kuulumiset)

Niin se aika vaan menee ja meidän pikkumieskin tuli 13.11 puoli vuotta!

Sisun 5kk neuvola oli 17.10. Mitat oli silloin 7270g(6920g), 69,2cm(67,1cm) ja pää 42,8cm(42,2cm). Neuvolakorttiin kirjoitettiin näin: 

"Pitkä, hoikka poika. Kääntyy. Sai rokotukset.
 Juttelee, hymyilee ja taputtaa pöytään"

Sisu kääntyi ensimmäisen kerran selältä vatsalleen 15.10. Kiinteitä ruvettiin maistelemaan 19.10 porkkanalla. Sisu ei avannut suutaan lusikalle ja käänti pään pois. Myöskään sormin ruoka ei menny suuhun, joten me vain käytiin eri makuja läpi ja katsottiin tuleeko allergiaa. Maistelimme porkkanaa, perunaa, bataattia, banaania, päärynää, persikkaa, maissinaksua, mandariinia, kaurapuuroa, riisipuuroa ja parsakaalia. Kaurapuurosta tuli öisin vatsanväänteitä, muut on käyneet hyvin. Rintamaidolla mentiin 6kkn ikään saakka ja mennään vieläkin, mutta nyt viime viikolla herra rupes availemaan suutaan lusikalle ja sorminkin menee esim maissinaksuja suuhun. Ja nyt makulista on kasvanut entisestään. Mukaan on tullut mm. Kananmuna, kana, kukkakaali ja marjat. Ehkä tää syöminen pikkuhiljaa rupee onnistumaan. Sisu syö nyt aamupalan(puuro), lounaan(lämminruoka), välipala(hedelmiä tai marjoja soseena tai pakkasesta kesällä poimittuja) ja iltapalaksi puuroa. 

En muista päivää milloin Sisu kääntyi mahalta selälleen,mutta 6 kuukauden iässä pyöri molempiin suuntiin. Ja pyöri akselinsa ympäri. Nyt vain odotellaan milloin lähtee ryömimään. Jos tulee siskoonsa, niin lähtee muistaakseni 8kkn iässä liikkeelle.

6kk neuvola oli 17.11 ja uudet mitat 7555g, 70,6cm ja pää 43,5cm. Ylempänä näkyy 5kk mitat. Neuvolakortissa lukee: 
"Kasvaa tasaisesti. Ääneen nauraa ja seuraa siskon touhuja.
Influvac 1 annettu."

Otimme influenssarokotukset meille kaikille ja mitään oireita ei tullut. Sisu saa toisen osan 7kk neuvolassa.

Sisu on ruvennut istumaan pieniä hetkiä ilman tukea tällä viikolla. Iso poika jo! ♡ Pidempiä juttuja tulee myös. 

Öisin nukkuu vieressä ja syö edelleen 2-6krt yön aikana. 

Kuvia ei nyt ole kun tyhjensin koneelle muistikortin puhelimesta ja kirjoitan tätä tabletilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti